Un informe de l'IESE preveu que "l'impacte de la crisi catalana serà mínim" en el creixement del producte interior brut (PIB) espanyol de cara al 2018. L'estudi de l'escola de negocis, que s'ha publicat aquest dimecres, estima que el creixement del PIB a Espanya per al 2018 serà del 3,2%.

Segons declaracions del professor de l'IESE Miguel Ángel Ariño, autor de l'estudi, "la probabilitat de patir una crisi important en els propers sis mesos és petita". Tot i això, Ariño creu que "el risc en els propers deu anys és molt gran i les crisis seran molt més profundes", i avisa que "la globalització i les noves tecnologies converteixen el món en un polvorí ".

L'objectiu d'aquest document és oferir una descripció de la manera com ha evolucionat el teixit empresarial espanyol durant aquest període. A més d'aquestes previsions, l'informe, titulat Evolució del teixit empresarial espanyol del 2006 al 2014, analitza la situació de l'empresa espanyola el 2006, abans d'iniciar-se la darrera crisi econòmica, i la compara amb la de l'any 2014, un vegada superada la recessió.