El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat els partits a superar la "fractura" del país i guanyar "la batalla de l'autogovern, el finançament i la cohesió social". Ho ha dit en l'obertura del Consell d'Alcaldes del PSC que s'ha celebrat aquest dissabte al matí a Barcelona. Iceta considera que les "dificultats polítiques" a Catalunya "estan lluny d'haver-se acabat".

"Estem en una etapa de desconcert absolut de la majoria independentista. No saben per on tirar", ha subratllat. Mentrestant, ha dit, els problemes del país es van "amuntegant". Per això, ha demanat als alcaldes que de cara a les properes eleccions municipals estiguin "a la primera línia" per donar "una estabilitat als governs i una justícia social i de prosperitat econòmica que els ciutadans reclamen i mereixen".

Per la seva banda, la ministra de Polítiques Territorials i Funció Pública, Meritxell Batet, també ha acusat els partits independentistes de voler "donar lliçons sobre el que és i vol Catalunya" i ha defensat que la "Catalunya real" és la que coneixen els socialistes.