El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, està convençut que si el seu partit no guanya la pròximes eleccions -encara amb data per concretar- hi haurà quatre anys més de retrocés. Així ho ha advertit aquest dissabte, afegint que si els partits independentistes sumen en les pròximes eleccions catalanes "es tornaran a posar d'acord" i, per evitar-ho, serà necessari un "resultat excepcional" del socialisme català.

Així ho ha assenyalat en la reunió interparlamentària del PSC davant de diputats en el Parlament, el Congrés, el Senat i l'Eurocambra, en la qual ha apuntat que el PSC "lluitarà com mai per ser els primers" i que el partit farà tot el que estigui a les seves mans "per poder encapçalar aquesta alternativa diferent".

"Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys més del mateix, quatre anys més de retrocés," ha indicat el primer secretari del PSC, que ha fet una crida a fer "un esforç per tenir un país millor, una Catalunya de primera".

En les pròximes eleccions catalanes, ha dit Iceta, Catalunya es juga "continuar amb una orientació política fracassada" o bé un canvi de rumb per al qual "un resultat magnífic, excepcional," seria "el camí més ràpid per aconseguir-ho"

Gestió de la pandèmia

Iceta ha acusat el Govern de "mala gestió i divisió interna", circumstàncies que segons la seva opinió impossibiliten que la Generalitat sigui eficaç davant la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

El primer secretari del PSC ha defensat que el PSC ofereix un projecte de futur que aposta pel diàleg i la cooperació, prioritzant els interessos de la ciutadania.