"No hi haurà independència, no hi haurà referèndum i no hi haurà autodeterminació". El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha aprofitat la seva intervenció en la convenció municipalista del PSC que ha tingut lloc aquest diumenge a Tarragona per autoesmenar-se i intentar tancar així la polèmica oberta per les seves declaracions al diari basc Berria, on assegurava que "si un 65% vol la independència, la democràcia ha de trobar un mecanisme".

Ja fa tres dies va fer marxa enrere i va defensar que "un referèndum no és la solució", però aquest diumenge ha volgut insistir-hi, després que els partits unionistes seguissin aprofitant les seves declaracions per atacar els socialistes durant la precampanya i demanat el seu cessament. 

En aquest sentit, Iceta ha assegurat "que Espanya està en perill quan governa la dreta" i ha recordat que el 1-O i la declaració independentista es van donar sota un executiu del PP. "Quan li va bé a l'independentisme? Quan governa el PP a Espanya. Quan es va fer un referèndum fals i il·legal l'1 d'octubre? Governant la dreta. Quan es va declarar la independència il·legalment? Governant la dreta", ha replicat als qui acusen els socialistes de posar en perill l'Estat.

Iceta ha fet aquestes declaracions durant la clausura de la Convenció Nacional del PSC de Tarragona, davant unes 1.000 persones i al costat del president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez; la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l'alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni.

Al final de l'acte, quan Sánchez ha pres la paraula, el president espanyol ha volgut donar les gràcies a Iceta per la seva feina en front els independentistes. "Ha fet moltes coses. Gràcies", ha exclamat, donant ell també per tancada la polèmica, després que altres càrrecs del partit i del govern sortissin a esmenar-lo.