El ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha reconegut aquest dijous que no ha visitat als presos polítics empresonats pel referèndum de l'1 d'octubre perquè, segons ha dit, no vol que ningú es pensi que dona suport a la política que van portar a terme.

Així s'ha pronunciat Iceta a la Comissió de Política Territorial i Funció Pública de Congrés dels Diputats, després que la diputada d'ERC Carolina Telechea recriminés al ministre que no hagi visitat encara aquests presos.

"¿No li cau la cara de vergonya de no haver-los visitats a la presó?", ha interpel·lat directament la diputada a Iceta, i tot seguit li ha preguntat si li sembla "justa la repressió que estan patint els presos polítics" que van ser companys d'Iceta al Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, Iceta s'ha reservat la seva opinió personal sobre els presos i exiliats del procés independentista, i ha postil·lat que, des del PSC, consideren que trencar amb la legalitat "va ser un gravíssim error amb conseqüències duríssimes".

Per això, ha tornat a insistir en la necessitat de reprendre el diàleg amb Catalunya a través de la taula de diàleg, per trobar "una solució de forma dialogada" entre els dos Executius, sense més concrecions. També ha afegit que espera agilitat en les negociacions per a la conformació de Govern.

Des de l'inici de les converses, Junts per Catalunya ha posat damunt la taula la necessitat que els 23 diputats independentistes que hi ha al Congrés actuïn com un sol grup. 

A Esquerra Republicana, però, no veuen amb bons ulls aquesta possibilitat perquè, des del seu punt de vista, els seus 13 escons són més influents que els 4 de Junts per Catalunya i, a banda, no comparteixen la voluntat de bloqueig dels de Laura Borràs