El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que el Ministeri de Sanitat necessita "més musculatura" de cara el futur perquè estava pensat "de forma molt residual". "Ara hem vist que en determinades circumstàncies necessita més musculatura i més força", ha afegit en una entrevista a 'Els Matins de TV3'.

Es tracta, segons Iceta, d'enfortir el paper d'un "ministeri federal" i ha afegit que les comunitats no ho han de veure com un risc per a les seves competències, sinó com "una possibilitat de col·laboració més eficaç i potent". 

Iceta ha preguntat quantes competències ha pres l'Estat a les comunitats autònomes durant l'estat d'alarma, i ha defensat que Catalunya ha continuat tenint la gestió en política sanitària. "Espanya és un estat fortament descentralitzat", ha remarcat.

"Hi ha coses que el Departament de Salut hagués volgut fer i no ha pogut fer en temes de política sanitària? Hagués organitzat els metges i les infermeres de diferent manera?", ha preguntat. I en aquest context, ha defensat que "hi ha aspectes que ha de gestionar l'Estat", especialment les mesures del confinament perquè "afecten llibertats fonamentals".