El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que prengui una decisió sobre el debat d’investidura de Jordi Sànchez, que va suspendre divendres passat a l’espera d’un recurs a Estrasburg. En una carta dirigida al president de la cambra, el dirigent socialista li ha demanat aquest dimarts que “es replantegi la seva decisió i que la celebració del ple d’investidura no romangui més temps sotmesa a una condició d’impossible acompliment en un termini raonable de temps”.

 

En aquest sentit, Miquel Iceta assenyala que la decisió de suspendre la investidura de Jordi Sànchez “trobava fonament en un anunci realitzat per la defensa del diputat, del que finalment la pròpia defensa se’n va desdir”. I afegeix sobre això: “D’aquesta manera, la raó de ser per la qual vostè va ajornar l’esmentat ple resulta en aquest moment inexistent, i el cessament d’aquest ajornament depèn d’una condició d’impossible acompliment en un termini raonable de temps”.

Aquest mateix dilluns, el PSC va presentar un nou recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional, amb l’objectiu que aquest tribunal posés el marxa el rellotge dels dos mesos fins a la convocatòria automàtica d’eleccions si no hi ha una investidura. Els socialistes volen que el TC deixi sense efecte el segon ajornament del debat d’investidura per part de Torrent. Ja havien presentat un primer recurs el passat 30 de gener, quan el president va decidir ajornar el debat d’investidura de Carles Puigdemont.