El líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dimarts des de Brussel·les que no té "previst" visitar els presos polítics, sinó que ha argumentat que seguirà "abordant el problema de fons". També ha recordat que "des del primer dia hem dit que la presó preventiva és excessiva i que el que ha passat a Catalunya no encaixa bé amb el delicte de rebel·lió".

Preguntat per si creu que una visita seva als presos provocaria crítiques des del PSOE, Iceta ha admès que no ho sap, però ha especificat que si no ho ha fet, no és "per això". "Normalment prenc les meves decisions i les assumeixo, així com totes les crítiques que es facin", ha expressat.

Per altra banda, el líder dels socialistes catalans ha dit que veu "molt bé" i "molt correctes" les visites del líder de Podemos, Pablo Iglesias, al líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el diputat de JxCat Jordi Sànchez, empresonats a Soto del Real des de fa vuit mesos. 

Iceta també ha valorat positivament la trobada entre el mateix Iglesias i el president de la Generalitat, Quim Torra, assegurant que li "sembla molt bé tota iniciativa de tot dirigent polític que pretengui ajudar en la via del diàleg i la reconnexió" entre el Govern i l'executiu de Pedro Sánchez

Per altra banda, el socialista ha considerat un "error" que el Govern hagi designat la consellera a l'exili Meritxell Serret com a nova delegada de la Generalitat a Brussel·les. En aquest sentit, ha qüestionat que Serret pugui mantenir, per exemple, trobades amb representants de la Unió Europea

 Iceta ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb l'alta representant de la Diplomàcia de la UE, Federica Mogherini, i el comissari d’Afers Econòmics, Financers i Fiscals, Pierre Moscovici, a qui ha explicat "la nova situació política espanyola i la influència que pot tenir en la política catalana". Segons la visió d'Iceta, s'espera "molt" de l'estat espanyol i hi ha "gestos" que ja han estat "ben rebuts".