El diputat alemany Andrej Hunko ha advertit als presos catalans que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg està rebent moltes pressions pel cas català. Així els ho va traslladar en la seva visita a la presó de Lledoners el passat dijous. 

En declaracions al diari Telepolis, el diputat del Die Linke al Bundestag ha explicat que, durant la seva trobada, els presos li van traslladar la seva confiança en portar el cas a Estrasburg. Tanmateix, Hunko els va avisar que li constava que aquest tribunal estava rebent moltes pressions al respecte.

El diputat considera que la presó preventiva en què es troben "contradiu els valors democràtics de la Unió Europea" i ha anunciat que portarà el cas al Parlament alemany. "Emprendré iniciatives a Alemanya per tal de cridar l'atenció sobre les operacions. Com a membre de l'Assemblea Parlamentària vull saber que es garanteix la independència dels pròxims processos" ​, ha indicat.

D'aquesta manera, el representant de la formació d'esquerres ha dit que a Alemanya hi haurà cobertura mediàtica del judici del procés perquè "és un afer europeu", alhora que ha reclamat la implicació d'institucions com el govern alemany, la UE i Consell d'Europa contra l'empresonament de líders independentistes. Segons ell, intentaran "posar sobre la taula" la situació de Catalunya a la propera sessió del Consell d'Europa, del 21 al 25 de gener, on "s'haurien d'abordar aquest tipus de qüestions de democràcia i drets humans". 

 Andrej Hunko - acn

Imatge: ACN

El diputat assegura que es va sentir "molt impressionat" i que es va adonar que "abans de de res, és una lluita per la democràcia". En concret, Hunko relata a Telepolis que un dels moments que més li va impactar va ser la conversa amb Raül Romeva, que li va confessar que tots els líders independentistes donaven per fet que seran sentenciats i que consideren que es tracta d'una "venjança".  A més, el diputat explica que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, va afegir que cap d'ells tenia esperances en el poder judicial espanyol. 

A banda de visitar els presos a Lledoners, el polític germànic també es va trobar dimecres amb el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i amb diversos diputats del Parlament de Catalunya.