L'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha substituït vuit senyals de trànsit del barri de Santa Eulàlia per uns de bilingües. Fins ara les esmentades senyals estaven només en català, un fet que va fer saltar les alarmes de l'entitat espanyolista Convivència Cívica Catalana (CCC). Així doncs, van dur el cas davant el Jutjat Contenciós Administratiu, però no ha estat necessari esperar la sentència perquè el govern municipal, en mans del PSC, ha canviat els cartells sense que es resolgui el procés judicial. 

Des de l'Ajuntament de l'Hospitalet han sostingut que, amb la llei a la mà, la denúncia de Convivència Cívica Catalana tenia raó i, per això, s'han fet els canvis que reclamava evitant així presentar batalla davant els tribunals. La resta de senyals de la ciutat continuen en català, però CCC avisa que vol anar "a per tots els senyals" de l'Hospitalet i la resta de municipis catalans.

El govern municipal de l'Hospitalet sosté que la decisió de canviar els cartells respon a la voluntat d'evitar una sentència en contra, que pugui afectar tots els rètols de trànsit a Catalunya, ja que remarquen que la llei estatal obliga a retolar en castellà tots els senyals. Tanmateix, aquesta situació no es dona a Catalunya, fet que la Generalitat remarca que és legal. 

El trajecte des de casa 

La denúncia pels cartells va ser interposada pel president de Convivència Cívica Catalana, Ángel Escolano, que viu a la ciutat. La substitució de senyals afecta els vuit que hi ha des de la casa d'Escolano fins a la Ciutat de la Justícia, on va a treballar perquè és advocat. "Petites batalles que si fem tots ens faran guanyar la guerra", ha celebrat a través de les xarxes socials. D'aquesta manera, el líder de CCC fa una crida a la ciutadania perquè denunciï casos com aquest. L'entitat s'ha ofert a sufragar el cost jurídic de totes les accions que s'impulsin en aquesta línia. Per Escolano, l'ofensiva contra els senyals de trànsit en català a l'Hospitalet és en "defensa" dels seus drets lingüístics que, segons ells, han estat "trepitjats pel règim totalitari dels separatistes a Catalunya". En el punt de mira d'Escolano ara estan els rètols de la ciutat de Barcelona.