Tram final d'aquest 14-F. A les 20 hores tancaran tots els col·legis electorals i es donarà per finalitzada la votació d'aquestes eleccions al Parlament de Catalunya.

Una darrera hora recomanada per a les persones en quarantena i positius de Covid-19. Per això els membres de les meses han extremat la seguretat. En la gran majoria dels casos, se'ls ha dotat d'EPI, formats per granota, peücs, gorro i guants, a banda de la mascareta i la mampara de metacrilat que han tingut durant tot el dia. En alguns col·legis, en compte d'EPI, tenen bates per protegir-se.

EPIs 14-f - Jordi Play

Membres d'una de les meses del pavelló Tres Xemeneies de Barcelona preparant-se amb els EPI - Sergi Alcàzar

Abans de les 19 hores, els membres de les meses s'han preparat i, en alguns llocs ja des de les 18.45 h, han deixat de rebre votants i les cues s'han acabat. Ara comencen a arribar els darrers votants. Ho fan amb comptagotes. Es controla igualment l'aforament.

 

Preparació per la votació dels positius i arribada dels primers votants - Mar Acero

Abans de les 19 hores, els membres de les meses s'han preparat i, en alguns llocs ja des de les 18.45 h, han deixat de rebre votants i les cues s'han acabat. Ara comencen a arribar els darrers votants. Ho fan amb comptagotes. Es controla igualment l'aforament.

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat que "tenim col·legis i meses segurs" i ha demanat extremar totes les mesures durant aquesta darrera hora de votació.

Finalment, les meses que s'han constituït més tard de les 9 hores no allargaran l'horari de votació més enllà de les 20 hores en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya.

La mesura només afecta les meses electorals de Barcelona, ja que a les altres demarcacions s'han format amb normalitat. Ho ha comunicat la Junta Electoral de Barcelona al Govern

Per llei, la constitució de meses i l'obertura dels col·legis es pot allargar fins a les 10 hores. Normalment, són casos puntuals, però avui a les 9 h només han pogut obrir amb normalitat la meitat dels col·legis. La resta estaven encara constituint les meses amb els suplents i passant tots els protocols de la Covid-19. A les 10 h, però, han pogut obrir el 97% dels col·legis, la mateixa dada que a les eleccions del 2017.

La decisió de la Junta Electoral de Barcelona podria afectar fins al 35% de les meses que no estaven constituïdes a les 9 h. Amb tot, la xifra és orientativa, perquè algunes d'aquestes meses pot ser que s'hagin constituït a l'hora però que no ho hagin comunicat fins més tard. 

EPIs 14-F - Jordi Play

Mesa amb EPI - Jordi Play

Badalona, sense guants

A Badalona, al col·legi Artur Martorell, s'han quedat sense guants a les quatre de la tarda. El moment més complicat serà el recompte. De moment, han anat reciclant guants ja fets servir d'hores anteriors. Els membres de les meses porten bates, però no els EPI com a tal. Ni gorro ni peücs.