El portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT), Francesc Homs, ha advertit a Mariano Rajoy, que “el futur de Catalunya no el decidiran vostès, el decidiran els catalans”. Ha estat la conclusió d'una intervenció de dos minuts en què ha insistit que el que vota la gent serveix per canviar la llei i Catalunya “farà el seu camí a través de la democràcia i la llei”.

“Que hi hagi diàleg dependrà de vostès i la sort del diàleg està a les seves espatlles”, ha advertit al candidat popular.

Homs, que ha començat la intervenció anunciant un “no en majúscules” i ha retret el vot que investirà Rajoy a C’s i al PSOE, ha replicat a l’argument dels populars que no hi ha democràcia sense llei assegurant que “menys hi ha llei sense democràcia”. “A Espanya sempre hi ha hagut llei, però no sempre democràcia”, ha reblat.

Ha recordat que el Congrés sempre ha funcionat, fins i tot quan no hi havia democràcia, però el Parlament de Catalunya només ha estat funcionat quan hi ha democràcia. “No sé si d’aquí ve la diferència entre vostès i nosaltres”, ha conclòs.