Homs presenta la candidatura /QS

El conseller de Presidència, Francesc Homs, s'ha posat el vestit de candidat davant la militància a fi de proposar-se per a la llista de CDC a les eleccions espanyoles del 20D. Aquest dijous al vespre en un acte al Teatre l'Orfeó de Vic, Osona, Homs ha explicat les raons per anar a Madrid a defensar el procés, entre les que compta la conveniència de l'Estat a l'hora de pactar la secessió. "Venim aquí a pactar la independència, perquè us convé", ha dit.

Homs també ha argüit per defensar la seva candidatura que en aquests moments "o fas política o te la fan", sense renunciar, però, al diàleg. "Ens posarem al servei del diàleg", ha afegit. "Vull anar a Madrid a defensar el dret a decidir expressat pel poble de Catalunya el 27S, fer realitat allò que van demanar els votants de Catalunya per bastir un Estat independent", ha reblat.

El conseller ha convençut 84 dels 94 votants, encara que 58 també ho han fet per Carme Sayós. Es podia votar els dos alhora.

La candidatura d'Homs encapçalarà la coalició amb què CDC, Reagrupament i Demòcrates de Catalunya concorreran el 20D. El nom d'aquesta coalició s'aprovarà en el consell nacional que demà duran a terme els quadres convergents. El proper dia 17 s'aprovaran les llistes definitives.