L’exconseller de Presidència i actual portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ha afirmat a Twitter després de conèixer la sentència del Suprem que l’ha condemnat a un any i un mes d’inhabilitació per un delicte de desobediència greu per l’organització del 9-N, que “condemnar per posar urnes és un error i una feblesa de l’Estat espanyol”. “Avui guanyem i seguirem guanyant!”, ha afegit en una de les piulades.

En un altre missatge, Homs ha dit que “només em dec al poble de Catalunya, que és qui m'ha escollit diputat” i ha agraït totes les mostres de suport rebudes. “Moltes gràcies per les mostres de suport, per descomptat molt més enllà de la meva persona perquè responen al compromís democràtic i plural”, ha finalitzat.

La Sala del Penal del Tribunal Suprem ha condemnat l’exconseller de la Presidència Francesc Homs a un any i un mes d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros per l’organització de la consulta del 9-N del 2014. Els magistrats el consideren autor d’un delicte de desobediència greu comès per una autoritat administrativa, però l’absolen del delicte de prevaricació administrativa del què l’acusava el fiscal. 

La Sala ha entès que Homs sabia que el Tribunal Constitucional havia suspès la consulta i que la providència feia referència a totes les activitats presents o futures que estiguessin encaminades a fer realitat la votació.