El nou conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha confessat avui que li molesta que li diguin que parla bé català. "Sóc català, sóc fill de la immersió lingüística i vaig tenir com a professora Maria Mercè Marçal", ha assegurat.

En una entrevista a RAC1, El Homrani ha explicat que el seu pare va marxar del Marroc amb tan sols 19 anys, on hi té tota la família, i que ell ja va néixer a Barcelona. Per aquest motiu, el conseller s'ha reivindicat com a "català" i ha avançat que l'objectiu de la seva conselleria serà "construir un model d'integració en què no demanarem a ningú que deixi de ser res ni elimini cap de les seves identitats".

“Sóc conscient que sóc el primer conseller d’origen marroquí i represento una cosa que en aquest país s’ha de normalitzar. Ho hem de posar en valor. Hi ha molts joves amb un gran potencial que són d’orígens diversos i que tindran papers molt importants en a nostra societat", ha assenyalat. En aquest sentit ,el conseller ha assegurat que és ben conscient dels "problemes de la vida quotidiana dels immigrants" i ha apostat per la "creació de sinergies entorn la diversitat cultural".

El conseller ha anunciat que el principal objectiu de la seva conselleria serà el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania "per obrir la realitat del sensellarisme i la realitat de les dones que pateixen violència masclista". Segons relata El Homrani, aquest és un punt que l'anterior govern no va poder desenvolupar degut a l'aplicació del 155. "Es va aprovar el 15 de setembre i tothom sap què va passar a l’octubre”, ha explicat.

En aquest sentit, el conseller s'ha mostrat "indignat" amb el que ha trobat a la conselleria després de la intervenció del govern espanyol. "Teníem un bloqueig de gairebé 800 milions d’euros que anaven destinats a escoles bressol, entitats socials, etc. La primera setmana havia de fer les reunions amb els expedients al costat per anar signant perquè hi havia retards que havien arribat a 120 dies i això genera una tensió de tresoreria brutal per una entitat del tercer sector”, ha explicat.

A més, El Homrani s'ha mostrat optimista amb el mercat laboral però ha destacat que treballarà per crear ocupació de qualitat:  "Les perspectives d’atur són positives. Només el 13 per cent dels contractes que es van fer el mes anterior eren fixes i la qualitat de treball ara mateix és molt baixa. Hem d’aconseguir que la creació d’ocupació sigui amb qualitat", ha sentenciat.