Les detencions en fred dels Mossos d'Esquadra pels incidents d'aquests dies al centre de Barcelona no s'aturen. La policia espanyola i els Mossos han detingut més de 200 persones des de l'inici de les protestes per la dura sentència contra els presos polítics per l'1 d'octubre.

Un dels darrers detinguts és un home d'uns 40 anys, F. L. G., acusat per la policia com l'autor del llançament d'un mínim de cinc coets contra l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra durant la tercera nit d'aldarulls a Barcelona. La policia creu que actuava sol i amb material pirotècnic d'alta potència. A més, el detingut és un conegut de la policia.

El detingut, amb antecedents

Segons ha pogut saber ElNacional.cat, el detingut és el mateix que els Mossos d'Esquadra van detenir relacionat amb l'agressió a membres d'un sindicat policial el 29 de setembre de 2018, al centre de Barcelona.

Diversos grups de CDR van organitzar una protesta contra el sindicat ultra Jusapol, que celebrava, a plaça Catalunya, un acte per recordar la violenta operació contra el referèndum del primer d'octubre del 2017.

coet helicopter AUGC

Acusat de temptativa d'homicidi

El detingut, que acumularà aquests fets als antecedents per aquella presumpta agressió, està acusat pels Mossos d'Esquadra, i segons ha pogut saber aquest mitjà, de temptativa d'homicidi, desordres públics i atemptat contra l'autoritat.

Sol i amb material pirotècnic d'alta potència

Segons les investigacions de la policia catalana, l'home actuava sol i va fer com a mínim cinc llançaments de coets contra l'helicòpter de la policia. Dels coets que suposadament va fer servir –pirotècnia d'alta potència–, un van impactar contra l'aeronau. No va provocar danys a l'aparell, però sí que va complicar la feina del pilot.

Fonts de la policia asseguren que el vol d'un helicòpter en entorn urbà ja és complicat, i més si és de nit i en una ciutat presa pels avalots. El pilot, però, tot i l'impacte del coet i l'explosió, no va fer cap moviment brusc, fet que va evitar conseqüències fatals.