L'home que va patir una parada cardíaca l'1-O en un col·legi electoral del barri de la Mariola de Lleida i que va denunciar les lesions, Enric Sirvent, ha reconegut aquest dimecres al jutjat d'instrucció de Lleida un agent del Cos Nacional de Policia que presumptament li va clavar una puntada de peu i l'altre que va ajudar l'agressor en els vídeos que se li han mostrat, segons ha explicat l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que s'ha personat com a acusació particular.

"Ha reconegut concretament el que li va donar la puntada de peu i el que va ajudar a qui la va clavar", ha afirmat en sortir del jutjat Alonso-Cuevillas, que s'ha personat com a codefensor en el cas que porta l'advocada Anna Lauradó, representant d'Advocacia per la Democràcia. Segons les seves dades, estan identificats tres agents i a mesura que avanci la investigació es concretarà si hi ha comandaments i altres policies amb responsabilitat en els fets.

Lesions i omissió de socors

Preguntat sobre els delictes que constituiran l'acusació, Cuevillas ha assenyalat que el procés està en els seus inicis i que en el seu moment els fets podrien qualificar-se de delicte de lesions "de forma claríssima amb seqüeles greus amb l'agreujant d'odi". Per la seva part, l'advocada Anna Llauradó ha afegit l'omissió de socors, argumentant que en les imatges es veu "aquesta omissió per part de tots els agents actuants perquè, atesa la gravetat dels fets, el que es prioritza és l'assistència a un ferit".

Sobre la declaració de la víctima, Cuevillas ha afirmat que els fets "són contundents, per la qual cosa ara s'hauran de demanar declaracions testificals i dels imputats". "La prova documental videogràfica i fotogràfica que obre les actuacions és contundent, es demostra la brutalitat de les lesions que va patir el senyor Sirvent, com ara ruptura de costelles, contusions i hematomes diversos, alguna lesió que li ha quedat, un quist hematòmic que pot comportar lesions", ha dit.

Aplaudiments

Sirvent ha arribat a les portes dels jutjats prop de les 10.00 hores i ha estat rebut amb aplaudiments per unes cinquanta persones, que d'aquesta manera han volgut mostrar-li el seu suport i que l'han esperat fins que ha finalitzat la seva declaració.

Davant dels assistents, la majoria membres Comitès de Defensa de la República (CDR), Cuevillas ha explicat que mentre declarava Enric Sirvent havia rebut una trucada de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la qual ha expressat el seu suport a la presumpta víctima, i una altra en el mateix sentit de l'exconseller de Salut Toni Comín.