L'eurodiputat i dirigent històric del Partit Popular català Santi Fisas ha acusat la candidata de la formació per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, de "menysprear Catalunya". 

Álvarez de Toledo va reivindicar aquest dissabte en un acte a Madrid el seu dret a liderar la llista recalcant que, "com més vegades diguin 'Cayetana és de fora, no parla català, no té dret a representar-nos', més poderós serà el sentit d'aquesta candidatura". "El projecte nacionalista a Catalunya es resumeix en l'únic objectiu de convertir compatriotes en estrangers", va dir. 

L'elecció d'Álvarez de Toledo com a cap de llista ja va ser qüestionada per alguns sectors del partit per la seva proximitat a l'ala més aznarista, però aquestes declaracions han encès encara més les veus crítiques dins de la formació. L'eurodiputat Santi Fisas ha considerat que dir que no parlar català dona més sentit a la seva candidatura és un "menyspreu a Catalunya". A parer seu, l'estratègia de la candidata "no és la manera de combatre l'autodeterminació".

Álvarez de Toledo és actualment portaveu de Libres e Iguales i està vinculada a José Maria Aznar i a la fundació FAES. La candidata ja va ser diputada sota el mandat de Mariano Rajoy, però va decidir no tornar a presentar-se al Congrés per desacords amb la seva línia política, que no considerava prou dura. Després de la moció de censura al líder popular, Álvarez de Toledo va confessar haver votat Ciutadans i va demanar la fusió dels dos partits.

Ara, amb el lideratge de Pablo Casado, la marquesa de Casa Fuerte ha retornat a la primera línia del Partit Popular i les properes eleccions rivalitzarà directament amb Inés Arrimadas, número u per Barcelona de Ciutadans.