L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa ha aprofitat el seu discurs amb motiu del dia de Sant Isidre, per fer una proclama de madrilenyisme amb to hiperventilat, davant l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida; la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i també el president del PP, Pablo Casado. Vargas Llosa ha assegurat que Madrid és una ciutat sense racisme i la més cosmopolita de totes.

"Madrid obre les seves portes i finestres; hi ha pocs madrilenys d'origen. Madrid és una història sense racisme. Aquest amor a la llibertat s'ha manifestat d'una manera exemplar, perquè potser és la ciutat més cosmopolita de totes", ha assegurat.

523df8c5aef9d06b4291beb75f0376d2aca25584

L'escriptor ha seguit el to militarista que tant agrada en alguns cercles espanyols, per definir l'actitud dels ciutadans de Madrid en la crisi sanitària del coronavirus. I els ha descrit com a "veritables soldats" que s'han encarat a la malaltia "a mans descobertes".

L'alcalde de Madrid ha lliurat una distinció a Mónica López, metgessa internista a l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, que ha representat el conjunt de madrilenys i és una de les pacients que s'han recuperat de l'Covid -19. I aquesta pràcticament ha esmenat el discurs de Vargas Llosa. "No som herois, jo no tinc vocació d'això, no ens ensenyen això a la facultat", ha indicat sense embuts.

Una violoncel·lista de la banda municipal ha interpretat la cançó tradicional catalana de Nadal El cant dels ocells, popularitzada per Pau Casals, en un acte a la plaça de la Civeles. L'Ajuntament hi ha dipositat una corona de llorer en homenatge als morts pel coronavirus.

Corona llorer Madrid coronavirus Ajuntament