El comitè autonòmic de Ciutadans ha aprovat aquest dimarts les llistes que presentaran per Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per a les eleccions al Parlament del 12 de maig. A més de Carlos Carrizosa, els taronges han escollit Matías Alonso, Héctor Amelló i Isaac Caballero com a caps de llista per les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida. Aquesta proposta també ha estat ratificada pel comitè nacional de la formació, que defensa en un comunicat que "conjuga l'experiència amb cares joves". Entre les que es mantenen en posicions capdavanteres, destaquen les actuals diputades Marina Bravo i Noemí de la Calle, que aniran de número dos i quatre per Barcelona, respectivament. Per la seva banda, les noves figures queden destacades en la posició número 3 i 5 per Barcelona, amb David Andrés i José María Cano.

Segons Carrizosa, aquesta llista és "jove i renovadora" i està "disposada a oferir als catalans una alternativa a les pròximes eleccions autonòmiques". "És una llista que conjuga l'experiència amb l'embranzida dels joves, que van trepitjant fort en el partit", ha assenyalat el qui repeteix com a 'presidenciable' de Ciutadans. El partit es reivindica com una "alternativa per als votants que estan en contra de l'amnistia" i que busquen l'electorat que "no apostarà per partits que pretenen ser còmodes amb el nacionalisme per arribar a la Moncloa". Amb tot, les enquestes situen Ciutadans al marge de la desaparició perquè cap d'elles els dona representació al Parlament. La cambra catalana és l'única on encara mantenien sis diputats, juntament amb el Parlament Europeu. Desaparèixer del tot als dos hemicicles col·locaria el partit en una situació límit.

Pel que fa als nous fitxatges, David Andrés, graduat en Administració i Direcció d'Empreses i Dret per Esade, treballa a la consultoria d'una de les Big-4 espanyoles. Al mateix temps, és cofundador i soci de l'Agència d'Innovació Two.Zero. Sobre José María Cano, que anirà de número 5 per Barcelona, va ser conseller del Consell Comarcal del Maresme fins al 2018 i actualment és regidor de l'ajuntament de Premià de Mar. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. El partit ha anunciat en un comunicat que farà pública la composició de la resta de la llista en una roda de premsa aquest dimecres.

Les baixes de la llista

Qui ha decidit deixar la política i no repetirà a les llistes de Ciutadans és Anna Grau. La fins ara portaveu dels taronges al Parlament va expressar el seu desig de tornar al món de la comunicació, d'on provenia abans d'afiliar-se al partit l'any 2019. Grau és periodista, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat redactora de política i delegada del diari Avui a Madrid, corresponsal de l'ABC a Nova York, articulista de l'Ara i va col·laborar a diverses tertúlies i espais radiofònics i televisius. Per la seva banda, un altre diputat que perd protagonisme és Joan García, que ocuparà una posició simbòlica a la llista.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!