La plataforma ultradreta Hazte Oír ha deixat enrere la bona relació amb Vox, i ha passat novament a l'acció amb la finalitat declarada d'amargar-li la campanya a Santiago Abascal en la recta final de les eleccions a Castella i Lleó. L'extrema dreta ja no és suficient radical per al president de Hazte Oír, Ingnacio Arsuaga. El mateix Arsuaga i la plataforma que en alguna ocasió van estar en consonància amb les idees d'Abascal, i inclús el van convidar als seus actes i va animar a la gent a votar-li perquè Vox era, fins fa relativament poc, el partit que millor representava els interessos del lobby més conservador d'Espanya. L'associació ha posat en circulació vuit camions per les capitals de Castella i Lleó en els quals demana al partit d'Abascal que reafirmi per escrit la postura de Vox enfront de les lleis ideològiques de l'esquerra. 

CAMION HAZTE OIR CASTILLA LEON

Un dels camions de la campanya impulsada per Hazte Oír passejant per Castella i Lleó / @hazteoir

No es compromet amb els valors

Seguint la seva tradició, Hazte Oír es va dirigir per escrit als respectius candidats de PP i Vox a Castellà i Lleó perquè li exposessin per escrit quins eren els seus pensaments entorn d'algunes qüestions. En funció de la resposta dels partits, Arsuaga recomanaria votar per l'un o l'altre. Les preguntes tractaven sobre assumptes com ara l'avortament, la família o l'"adoctrinament ideològic". D'aquesta manera, els candidats es veien en l'obligació de comprometre's per escrit a assumptes tan dispars com no aprovar la llei autonòmica de drets de persones LGTBI ni tampoc implementar el passaport covid, tot això acompanyat amb una encesa defensa dels valors que impregnen totes les campanyes que impulsa la plataforma d'ultradreta. Les accions que ha promogut Hazte Oír  formen part de la campanya 'Abascal: no doni l'esquena als ciutadans' en la qual milers de ciutadans han demanat al líder de Vox que no es deixi arrossegar per aquells assessors que pretenen evitar aquesta postura decidida enfront de les lleis ideològiques de l'esquerra. 

Hazte Oír assegura a través d'un comunicat que "Vox, com el PP, comença a donar senyals de no voler comprometre's amb els valors que diuen defensar", diu la campanya enfocada directament en contra d'Abascal, a qui li urgeixen al fet que "respongui al qüestionari i es comprometi per escrit amb els valors que diuen defensar". El passat mes de desembre, el grup d'Arsuaga va mostrar el seu malestar davant la decisió de Vox de donar suport als pressupostos de la Comunitat de Madrid malgrat no haver aconseguit derogar les lleis que garanteixen els drets de les persones LGTBI.

"Dreta covarda"

En la seva campanya contra Abascal, Hazte Oír ha afirmat que “el PP ens tenia acostumats a no comprometre's perquè això li permet prometre qualsevol cosa i després canviar de jaqueta”, ha explicat Arsuaga. “No obstant això, Vox solia confirmar per escrit el que afirmaven a viva veu. Encara que no en aquesta ocasió, després del que va succeir a Madrid, quan van poder derogar o modificar les lleis LGTB per a donar el seu suport als pressupostos i no ho van fer, sembla que ha canviat el seu compromís”, ha afirmat el portaveu d'Hazteoir.org. “Sembla que Vox, que venia a fer el que la “dreta covarda” mai s'atreviria a fer, tampoc ho farà. Almenys no vol comprometre's a això amb milers de persones que confiaven en la seva paraula”, ha continuat afirmant Ignacio Arsuaga. D'aquesta manera, ha insistit en "recordar a Vox les seves promeses i demanar-li responsabilitats per no complir-les. I per això volem demanar a Santiago Abascal i a Vox que no tingui por de comprometre's i respongui al qüestionari. Donar l'esquena als seus votants, falta d'autocrítica i no voler rendir comptes dels seus actes enfront dels votants només poden portar desengany”, ha conclòs el seu president.