El qui va ser candidat socialista a la presidència francesa, Benoît Hamon, després de derrotar Manuel Valls a les primàries, visitarà demà els presos polítics a la presó de Soto del Real (Madrid), en un gest de suport. En un comunicat, la formació de Hamon compara la recent visita que va fer a Polònia en defensa de les llibertats fonamentals amb la que demà farà a Espanya, en suport als consellers catalans ara jutjats al Tribunal Suprem.

"Demà estaré amb els presos polítics catalans escollits. Tant és si compartim o no la seva lluita per la independència. Qui pot pensar de forma seriosa que la sortida a aquest conflicte a Europa no és principalment polític", ha indicat.

La formació de Hamon, Generacions, justifica la visita després de constatar en la visita a Polònia, que "una mica per tot arreu d'Europa es constata sense cap mena d'equívoc que les llibertats fonamentals estan amenaçades".

"Aquest dilluns 1r abril, Benoît Hamon denunciarà la posada en qüestió d'una altra llibertat a Europa: la de les llibertats polítiques, avui il·lustrada pel recurs a la via judicial per resoldre el conflicte polític que oposa independentistes catalans i govern espanyol", assenyala.

"Si bé Generacions es manté al marge de tota ingerència política, considera que en matèria de llibertat política o en l'exercici de la democràcia, no es pot esperar cap sortida política quan s'empresona algú per les seves opinions polítiques. Són el diàleg i la negociació els que han de predominar i guiar en tota societat democràtica. La Unió Europea té el deure d'implicar-se per ajudar les dues parts a trobar una solució estable i que respecti els diversos interessos", afegeix.

La visita de Hamon als presos polítics tindrà lloc després que 41 senadors francesos han demanat la intervenció de França i de la UE per ajudar a solventar el conflicte català.