El grup de hackers turcs Ayyıldız Tim ha segrestat aquest dimecres el compte de Twitter de Miquel Iceta, des d'on han repiulat missatges en suport de l'exèrcit turc a Síria i també recorden altres segrestos de comptes que han protagonitzat. Això ha passat mentre Iceta assistia a la sessió d'investidura de Jordi Turull al Parlament de Catalunya.

"El nostre exèrcit turc-xipriota Ayyıldız Tim ha piratejat el vostre compte. Ha confiscat la vostra correspondència i informació important dels DM (missatges directes). El vostre historial ha estat piratejat per l'exèrcit cibernètic turc Ayyıldız Tim. S'ha capturat la vostra correspondència DM i dades importants", diu una piulada en anglès i turc que han fixat al compte d'Iceta.

Els tuits que fan en nom del primer secretari del PSC són repiulats de nou per altres comptes associats a aquest grup de pirates informàtics, el més potent de Turquia, que fa uns dies ja va segrestar el compte de Javier Solana, l'excomissionat d'afers exteriors de la Unió Europea. Des el compte d'Iceta, havien piulat prop de 50 missatges en menys d'una hora. Els hackers també han anat canviant la cover, com s'anomena a la foto del compte:

Iceta 2

Iceta 3

L'"equip d'operacions especials Ayyıldız Tim" és un grup de pirates informàtics fundat el 2002. Es caracteritzen com a nacionalistes i simpatitzants de Mustafà Kemal "Ataturk", el fundador del modern estat turc. 

Algunes de les seves bretolades més notables inclouen segrestar el compte de la CEO de Yahoo, Marissa Mayer; fer caure la web dels poderosos hackers Anonymous, la d'Air India, webs del govern sirià i, fins i tot, de les Nacions Unides i el twitter de l'actual comissària europea de finances, Kristalina Georgieva, quan era vicepresidenta del Banc Mundial. En aquella ocasió van fer anunciar Georgieva que havia elevat la qualificació del deute sobirà turc a AAA+, la de màxima solvència. També van tombar la web de l'equip de futbol rus del Spartak de Moscou, després que els seus seguidors van cremar una bandera turca en un partit de Champions.