La guerra interna ha esclatat a Ciutadans. Bé, una nova. Aquest cop ha estat per les "poltrones", una de les xacres que el partit es va conjurar a combatre des de la seva creació i que ara alguns militants denuncien que formen part de les dinàmiques del partit.

Concretament ha estat l'exdiputada Sonia Sierra, que ha apuntat directament contra el fitxatge del seu excompany d'escó, Martí Pachamé, com a assessor de l'alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro (PDeCAT).

"Cs va néixer per combatre el nacionalisme i regenerar les institucions, no per votar pressupostos a l'antiga Convergència a canvi d'un càrrec de confiança. Això és molt, molt dolorós", ha tuitat adjuntant la notícia del fitxatge de Pachamé i de l'aprovació dels pressupostos del consistori, que van tenir el vot favorable del partit taronja.

Des de l'Ajuntament s'ha indicat, però, que a l'hora de contractar Pachamé s'ha valorat "el currículum i la formació professional", tot posant l'èmfasi en el fet que és doctor en Economia. Ara bé, també ha indicat que la incorporació forma part de la sèrie de peticions que van fer "tots els grups municipals" en el decurs de les negociacions del pressupost. Com s'ha dit, Cs va votar a favor d'aquests comptes.

Picabaralla amb Cano

Sierra ha estat rebatuda pel portaveu del grup taronja a Premià, José María Cano, qui també és exdiputat que va coincidir la passada legislatura amb ella i Pachamé. "Tens el meu telèfon i el d'en Martí, però has preferit ficar els colzes, com sempre, per sortir a la foto. Gaudeix-ne", li ha retret.

Sierra ha sentenciat: "Hola, José María, quins temps aquells en els quals criticaves el PSC per negociar a canvi de poltrones. Ara ets tu el que ha aprovat uns pressupostos als separatistes a canvi d'una poltrona que costarà als ciutadans 50.000 euros. Gaudeix-ne (jo no podria)". I hi ha adjuntat antigues declaracions del mateix Cano on criticava els socialistes del municipi per mantenir-se en un govern amb independentistes i comuns per no perdre la "poltrona".

Més "poltrones"

La davallada del partit al Parlament, que ha passat de tenir 36 diputats a tenir-ne només sis, ha provocat que hagin hagut de recol·locar alguns dels que es van quedar sense escó.

És el cas de Noemí de la Calle i Héctor Amelló, també exdiputats de la darrera legislatura, que han estat nomenats assessors del grup de Ciutadans a la Diputació de Barcelona. El mateix Cano també és assessor en aquesta institució.

 

Imatge principal: el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, amb l'exdiputada Sonia Sierra / Foto: @SoniaSierra02