Les Terres de l’Ebre, zona conflictiva. Això és el que ha demanat l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) després de la suposada onada de “discriminació” i “odi” arran de les actuacions policials per  l’1 d’octubre i els fets posteriors.

L’AUGC, associació majoritària dins del cos de la Guàrdia Civil, ha denunciat que un 30% de membres “destacats” del cos policial a la demarcació de Tarragona en voldrien demanar el trasllat. Mentrestant, asseguren que alguns han hagut de marxar a viure a Vinaròs, segons publica l’EbreDigital.

Per justificar els fets de “discriminació” i “odi”, els representants de l’associació policial posen d’exemple les protestes davant de les casernes de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Gandesa, Falset o Reus.

En paraules del director general de l'AUGC a Tarragona, David Domínguez, “no sabem d’on ha sortit la violència contra la Guardia Civil. Ens hem limitat a complir amb la nostra feina, com qualsevol altre treballador”.

Tot i que només a les Terres de l’Ebre l’1-O va deixar un centenar de ferits, l’associació policial diu que complien un ordre judicial, i que “per impedir un delicte, hi havíem d’entrar [a les escoles]”.