Diversos agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest matí a la seu del Diplocat, a l'avinguda de la Diagonal, en una operació del jutge d'instrucció número 13 de Barcelona, que és qui investiga l'1-O. S'han escorcollat els despatxos buscant informació sobre pagaments a observadors del referèndum de l'1 d'octubre. L'escorcoll ha finalitzat a dos quarts de tres amb agents de la Guàrdia Civil enduent-se material requisat en diverses caixes de cartró. L'operació ha tingut lloc just el dia abans del tancament definitiu del Diplocat imposat pel Govern espanyol.

escorcoll diplocat guardia civil Sergi Alcàzar (1)

escorcoll diplocat guardia civil paisà pistola Sergi Alcàzar (2)L'excap de comunicació del Diplocat Martí Estruch ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio que no sabia què buscàven: "Tot el que hi podien trobar ja ho tenen. Per aquí hi ha passat tothom", ha dit. "Sembla un acte de propaganda per recordar que demà el Diplocat tanca", ha afegit. Estruch ha tingut l'oportunitat de parlar amb alguns dels 18 treballadors que actualment hi ha a la seu del Diplocat que li havien traslladat que l'escorcoll "va per llarg" i que "estan mirant ordinadors".

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, més conegut com a Diplocat, era l'organisme que s'encarregava de la projecció internacional de Catalunya i s'havia de dissoldre demà en virtut de l'aplicació de l'article 155 que ha liquidat l'autogovern català. Actualment hi ha 18 persones treballant-hi, tot i que, segons ha explicat l'excap de comunicació de l'organisme, "això de treballar és un dir. Una de les ordres que vam rebre amb l'aplicació del 155 és que havíem d'anar a la seu però que no podíem fer cap activitat pública, ni trucades ni correus electrònics". 

escorcoll diplocat guardia civil Sergi Alcàzar (3)

Escorcoll diplocat Sergi Alcàzar (2)

L'escorcoll a la seu del Diplocat s'inclou en una operació que, segons la Guàrdia Civil, està sota secret de sumari.