La Guàrdia Civil i la Policia Nacional presumeixen de la violència exercida contra els manifestants enmig d'una jornada tacada per la intervenció policial espanyola dels col·legis electorals. A través de Twitter, el cos policial està difonent vídeos i missatges en els quals justifica l'actuació d'aquest matí.

En una sèrie de tuits, la Guàrdia Civil apunta als votants com a causants del clima de violència a Catalunya. En un missatge, el cos assegura que considera adequada la intervenció d'avui i la justifica: "La Guàrdia Civil resisteix a l'assetjament i les provocacions [dels votants] exercint amb proporcionalitat les seves funcions", tot en "defensa de la llei", asseguren.

Des del perfil de la Guàrdia Civil també s'han fet ressò de les paraules del seu màxim responsable, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que ha publicat un vídeo en què assegura que els agents estan actuant amb "proporcionalitat i professionalitat" amb un vídeo d'un agent que parla amb un pare i el seu fill enmig d'una actuació de la Guàrdia Civil.

D'altra banda, la Guàrdia Civil també s'ha fet ressò del compte del Ministeri d'Interior, que també assenyala una suposada violència dels votants davant dels col·legis, fins i tot parlant de "pluja de pedres", assegurant que fins i tot s'han hagut de "retirar expeditivament".

Desmuntar el referèndum

Des de la xarxa social, la Guàrdia Civil no només justifica la violència sinó que es jacten d'actuacions com haver intervingut el cens electoral de la votació. "Ara mateix una mateixa persona pot votar diverses vegades en diferents col·legis", exposen en un intent de deslegitimar el recompte del referèndum.

La Policia Nacional s'hi suma

En la mateixa línia que la Guàrdia Civil, el compte de la Policia Nacional també ha assenyalat a la població innocent com a causants de les agressions a Catalunya. "Tot i les provocacions, insults o agressions, la nostra missió és protegir la legalitat i vetllat per l'Estat de Dret", han assenyalat des de la Twitter.

En un altre tuit, aquest retuitat del Ministeri de l'Interior, ha apuntat al fet que la Policia Nacional ha aconseguit retirar les urnes a Barcelona tot i "l'assetjament" dels concentrats.