La Guàrdia Civil ha intervingut aquest dimarts més de 45.000 certificats de notificació d'incorporació a les meses electorals de l'1-O en diferents seus de l'empresa Unipost. Després de passar el dia fent escorcolls, el cos policial ha comunicat que ha confiscat els sobres tancats, disposats per ciutats i poblacions de Catalunya.

El nombre de certificats de notificació confiscats podria suposar el 80 per cent de les comunicacions necessàries per a cobrir les meses electorals, segons afirma la pròpia policia espanyola, ja que es requerien fins a 55.000 persones. Als sobres, consta com a remitent la Generalitat de Catalunya i tots ells estan proveïts de destinatari.

Les seus inspeccionades han estat a Manresa, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona i una entrada i registre ordenada pel Jutjat en funcions de guàrdia de Terrassa a les instal·lacions de l'empresa al municipi. Els certificats de notificació confiscats estaven distribuïts entre les seus de Manresa i, fonamentalment, Terrassa. 

Onze hores d'escorcolls

Un ampli desplegament de la Guàrdia Civil ha arribat a les set del matí a la sucursal de l'empresa de missatgeria a Terrassa, a la recerca de material relacionat amb el referèndum de l'1-O. Alguns treballadors ja havien avançat que durant el registre s'havien trobat notificacions per a les meses electorals de l'1-O.

A la tarda, hi ha hagut tensions entre Mossos i desenes de concentrats a la porta de l'empresa, quan aquests últims no permetien l'entrada del secretari judicial. Finalment, els Mossos els han desallotjat i la comitiva judicial ha entrat a l'empresa.

Unipost reivindica el secret de correspondència

Al vespre, el grup de missatgeria ha afirmat en un comunicat que "en cap cas" coneix el contingut dels escrits i documents que gestiona per als seus clients. Unipost, que transporta, classifica i distribueix enviaments postals i de paqueteria, afegeix que la Llei Postal vigent "defineix amb absoluta claredat els compromisos i obligacions dels Operadors Postals" i cita dos articles de la mateixa, el referent al secret de les comunicacions postals i el que al·ludeix al dret a la propietat dels enviaments postals.

Afegeix que el Grup Unipost gestiona en l'actualitat "part dels enviaments postals i de paqueteria de la Generalitat de Catalunya, així com de molts altres clients públics (estatals, autonòmics, provincials i locals) i privats".

"En tots ells tramitem els enviaments confiats a Unipost, tal com estableix la Llei Postal, sense el coneixement del contingut dels escrits i documents, i amb total independència de les afiliacions, creences i ideologies dels responsables de cadascun dels nostres clients", afegeix el comunicat.