La Guàrdia Civil calcula, en un informe remès al Tribunal Suprem, que la malversació comesa per la Generalitat de Catalunya per sufragar el referèndum de l'1 d'octubre va ascendir a un total de 3,269 milions d'euros.

"La Generalitat va abonar la quantitat d'1.688.188,05 euros i té pendent d'abonament d'1.604.848,50 euros, ascendint la suma total destinada al referèndum de l'l-O a 3.269.236 euros", diu l'institut armat en el seu informe, que va ser entregat al Jutjat número 13 de Barcelona i, des d'aquest, al magistrat del cas al Suprem, Pablo Llarena.

Aquesta quantitat identificada per la Guàrdia Civil en relació amb un possible delicte de malversació de cabals públics amb ocasió de la preparació i execució del referèndum de l'1-O és superior en 1,3 milions d'euros a la que fins ara havia assenyalat l'institut armat.

L'informe ara entregat per Llarena i a què ha tingut accés Efe està datat de l'11 de maig del 2018. En un informe de l'abril del 2018 la Guàrdia Civil situava en 1,9 milions d'euros la malversació comesa per la Generalitat per sufragar l'1-O.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat