Un agent de la Guàrdia Civil destinat forçosament a Eivissa ha explicat aquest dimarts que es veu obligat a viure en una furgoneta perquè el cos policial no té oferta d'habitatge per a tota la plantilla. En Jorge, que ha estat entrevistat per la cadena SER, ha detallat que treballa a l'aeroport de l'illa, una destinació que li ha tocat recentment i que ell no va escollir. En arribar, va veure els elevats preus dels lloguers, els quals qualifica d'"inviables" d'assumir amb el seu salari. "És impossible", ha reconegut. És per això que, davant la falta d'una oferta millor, està vivint en una furgoneta càmper. "És vergonyós dir-ho", ha afirmat l'agent, que es troba en una llarga llista d'espera per aconseguir un dels habitatges dels quals disposa la Guàrdia Civil a Eivissa.

Fonts del cos nacional de seguretat han exposat al mitjà citat que només tenen capacitat per a la meitat de la plantilla que actualment es troba destinada a l'illa. És per això que han reconegut que estan intentant trobar un sòl on construir nous habitatges per aquells agents enviats a Eivissa. Mentrestant, els guàrdies civils han d'esperar "4 anys o més" per intentar accedir en un dels pisos que ja estan disponibles, segons ha assegurat en Jorge a la cadena SER. Durant aquest temps, han d'intentar trobar un lloc on viure, amb uns lloguers que, segons ha explicat l'agent, són inassumibles. En aquesta línia, ha remarcat que una habitació amb un llit individual pot costar entre 700 i 800 euros, un preu que no pot pagar amb el seu salari. La solució, de moment, ha estat viure en aquesta furgoneta condicionada i buscar recursos per tenir accés a aigua. "He arribat a dutxar-me en un gimnàs", ha admès l'agent, que ara utilitza l'aigua d'una gasolinera per fer-ho.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civiles (AUGC) de les Illes Balears ha criticat "l'absoluta inacció" de l'Administració per intentar trobar una solució a aquest problema, que qualifiquen de "gravíssim". Davant la situació, el sindicat ha demanat a la direcció del cos un plus per als agents destinats a llocs com Eivissa, però, segons ha apuntat, aquesta ajuda de moment no arriba. 

Investigació a la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil es troba, actualment, enmig d'una gran polèmica pel cas Mediador. Aquest dilluns s'ha conegut que la Fiscalia Europea investigarà aquesta presumpta trama de corrupció dins del cos policial, fent-se càrrec de la investigació relativa a l’ara general retirat de la Guàrdia Civil Francisco Espinosa, l’únic imputat en presó provisional, i dels contractes vinculats a un projecte de la Unió Europea al Sahel. La resta d’investigacions sobre la trama presumptament liderada per l’exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, conegut com a 'Tito Berni', seguiran al jutjat d’instrucció número 4 de Santa Cruz de Tenerife, segons ha informat Europa Press.