La Guàrdia Civil ha pres el control del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) aquest dissabte amb la intenció de passar-hi la nit per verificar que diumenge no serà utilitzat per tasques relacionades amb el referèndum convocat pel Govern.

Setze agents d’aquest cos policial militaritzat, vestits de paisà, han entrat a les instal·lacions del CTTI, a l’Hospitalet de Llobregat, després que ahir a la nit notifiqués el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per suspendre serveis informàtics susceptibles d'utilitzar-se l'1-O. L’operació ha comptat fins i tot amb el suport d’ un helicòpter del cos policial sobrevolant el CTTI.

La Guàrdia Civil té previst quedar-s’hi durant 48 hores per comprovar que es compleix l'ordre judicial de bloquejar els serveis informàtics per al vot telemàtic. Al moment d’entrar al centre, s’han trobat amb alguns treballadors que s’han manifestat fora l'edifici amb crits de "Votarem".

L'ordre d’ocupar el CTTI la va donar la magistrada Mercedes Armas que també requereix a aquest organisme detectar els "punts de votació electrònica en els diferents col·legis electorals definits per l'organització del referèndum, així com altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions referents a aquesta convocatòria".

També el Cesicat

Així mateix, agents de la Guàrdia Civil s'han personat al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) amb l'ordre judicial de detectar punts de votació electrònica en els col·legis electorals de l'1-O i "altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions" de la consulta.

La seu del Cesicat, organisme de la Generalitat responsable en ciberseguretat, està situada just darrere de la del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI). Una desena d'agents uniformats, tres vehicles tot terreny i una furgoneta de la Guàrdia Civil han accedit al recinte del Cesicat passades les 19.00 hores d'aquesta tarda amb l'objectiu de complir la resolució del TSJC d'impedir el vot i el recompte electrònic en el referèndum, convocat per demà pel Govern i suspès pel Tribunal Constitucional.

Els agents, acompanyats per treballadors del Cesicat, es troben a l'interior de l'edifici d'aquest organisme de la Generalitat, on manipulen alguns ordinadors, els desmunten i els guarden en caixes.

L'ordre judicial de la magistrada Mercedes Armas per entrar en aquestes dues dependències estableix que els agents s'han de dirigir al director o gerent de l'organisme, o als qui el representin, per demanar la seva col·laboració, avisant-lo que si no ho fa incorre en un delicte de desobediència.

En el cas del Cesicat, indica que han de requerir-li que adopti "totes les mesures necessàries per a la detecció de punts de votació electrònica en els diferents col·legis electorals definits per l'organització del referèndum, així com altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions referents a l'esmentada convocatòria".