Uns 200 efectius de la Guàrdia Civil s'estan allotjant a Calella (Maresme). Segons informa el mitjà local Ràdio Calella, els agents del cos policial espanyol estan instal·lats en diferents hotels de la ciutat i les furgonetes s'ubiquen a la caserna de la Guàrdia Civil del mateix municipi, en la confluència del carrer de Sant Jaume amb el rierany dels Frares.

Aquest desplegament, a tres setmanes del referèndum d'independència, es produeix dos dies després que agents de la Policia Espanyola arribessin a Reus, on s'allotgen a l'hotel Gaudí, en el centre de la ciutat. En una mà duien maletes i motxilles, i en l'altra, armes llargues. La presència va sorprendre i indignar molts veïns.

Calella no és un objectiu nou per als agents policials espanyols. Abans de la consulta del 9-N, el Ministeri de l'Interior va enviar-hi 500 reforços de la Policia Nacional, que no té comissaria en el municipi. Un any més tard, uns 350 antidisturbis de la policia espanyola van arribar a Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, poblacions veïnes.