El grup municipal de JxCat a Lleida s’ha adherit al nou partit de Carles Puigdemont que es posarà en marxa, sota les sigles de Junts, amb un congrés fundacional aquest dissabte. Aquesta decisió es tradueix, a més, en noves baixes al PDeCAT, entre les quals, un altre membre de l'executiva de David Bonvehí, Antoni Postius.

La decisió l'han fet pública, a través d’un comunicat, el tinent d’alcalde de la Paeria Toni Postius i els regidors d’aquest grup.

En el text asseguren que JxCat Lleida va néixer amb la voluntat de sumar forces i sensibilitats que ara defensa el nou projecte de Puigdemont.

“En aquest nou espai, el Grup Municipal de JxCat Lleida s’hi ha sentit representat, i el seus regidors i membres s’han afiliat al nou projecte polític”, asseguren en el text.

Baixa a la cúpula de Bonvehí

Aquesta decisió obligarà Postius a donar-se de baixa de l’executiva del PDeCAT i del partit. Precisament ahir ho va haver de fer una altra dels membres de la cúpula, Montserrat Morante, que també fa costat a Puigdemont per a la creació de JxCat, i figura en el registre de partits com una de les responsables de la nova formació.

Aquest matí el portaveu del partit, Marc Solsona, ha reclamat que aquells que s’afiliïn a JxCat siguin "honestos" i es donin de baixa del PDeCAT, atès que aquest partit no accepta la doble afiliació.