La pàgina web del PSOE va ser hackejada aquest dimarts a la tarda, i FailSistem—un grup hacker vinculat als pirates informàtics veneçolans TeamHDP— se l'ha atribuït. Els ciberatacants, opositors del règim veneçolà i cubà, han assegurat a Voz Pópuli que tenen accés a "la base de dades del partit", així com el servidor de correu. Si és cert, tindrien accés a gran quantitat d'informació delicada tant del mateix Sánchez com de la resta dels membres del PSOE. A més, FailSistem ha amenaçat a través de les xarxes socials de filtrar informació durant "les pròximes hores" de tota la militància del PSOE i dels seus "servidors de correu electrònic". 

El grup hacker també s'ha atribuït el ciberatac a una altra web vinculada als socialistes. Es tracta d'agrupacionespsoe.es, una pàgina que encara serveix fora de servei. 

Atac informàtic al PSOE 

L'atac que ha patit el PSOE es tracta d'un tipus DDoS, segons han confirmat fonts del sector de la ciberseguretat al citat diari. "És molt probable que estiguem davant un atac de denegació de servei distribuït (DDoS), però tampoc es pot descartar que hagin aconseguit infiltrar-se en les bases de dades de la formació utilitzant altres tàctiques i tècniques", han apuntat. Aquesta mena d'atacs no impliquen el robatori o pèrdua de dades, però FailSistem ha assegurat que té informació confidencial dels socialistes. 

El grup de hackers que ha atacat la web del PSOE és coneguda a Llatinoamèrica per atacar interessos de països amb governs autoritaris d'esquerres, com Cuba o Veneçuela. El passat estiu, el diari ADNCuba, que compta amb gairebé 55.000 seguidors a X, denunciava que aquest grup havia atacat la web del que consideren que és "l'hotel més luxós de la dictadura cubana". Per altra banda, el grup #TeamHDP va aconseguir accedir a 5.000 arxius confidencials del govern de Maduro, i va publicar centenars d'ells després de robar-los.