Tsunami Democràtic ha aconseguit aturar que la gendarmeria francesa retirés els vehicles de l'autopista A-9. Dues grues de la policia francesa han començat a apartar cotxes de l'A-9 a la Catalunya Nord, a dos quilòmetres de la frontera amb Espanya i encara lluny d'on està situat l'escenari muntat per Tsunami Democràtic.

Davant d'això els activistes s'han col·locat davant dels vehicles per impedir el treball de les grues. Els gendarmes han donat una hora als conductors perquè retirin els vehicles. Si no ho fan, els han advertit que carregaran.

Tsunami tall Jonquera seguda 2   Mireia Comas

Tsunami tall Jonquera grua  Mireia Comas

Els gendarmes han pogut retirar, en un primer moment, alguns vehicles, concretament una desena, que han col·locat en un aparcament que hi ha al costat, a prop d'una carretera que porta al Pertús.

Els agents primer han intentat localitzar els propietaris dels vehicles per demanar-los que voluntàriament els moguin i els retirin de la via. Alguns dels manifestants han explicat a l'agència ACN que la policia els ha informat que el cost de la grua és d'entre 600 i 700 euros.

Una setantena de concentrats han segut a terra per evitar que passin les grues. A més, han empaperat tots els vehicles amb cartells del Tsunami Democràtic per confondre les autoritats policials.