El candidat de Primàries a Barcelona, Jordi Graupera, ha reconegut que tenien poques possibilitats d'aconseguir representació a l'Ajuntament de Barcelona. "No posem excuses", ha dit. "Sabíem d'entrada que la visibilitat era difícil" però assegura que l'han aconseguit, "dins les nostres possibilitats", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Graupera ha explicat que a partir d'ara han de "reflexionar" sobre quina relació política han de tenir amb el país i "prendre decisions". En aquest sentit, ha assegurat que el moviment Primàries continua tenint sentit a Catalunya, "sobretot ara que la cosa anirà pitjor", opina, i "hem de valorar fer el salt al Parlament", ha afegit. Graupera ha lamentat que els partits independentistes no s'hagin sumat al seu projecte i diu que la gent ha votat "pau indolora".

Graupera considera que si els partits s'haguessin sumat a Primàries des del començament, s'estaria parlant d'una majoria a Catalunya de partits independentistes. Això, però, no ha estat possible, "perquè uns volen la unitat de la submissió i d'altres el pluralisme del partidisme", opina. 

El candidat de Primàries considera que els partits que se n'han sortit a les eleccions del 26-M "volen tancar el cicle de l'1 d'octubre amb una reculada". Ara, però, Primàries tenen el deure, ha afegit, d'estar a l'altura de les expectatives i de representar els gairebé 30.000 votants que han tingut, "encara que sigui fora de les institucions", ha conclòs.