Els mitjans públics catalans han tornat a rebre fortes acusacions per part de Ciutadans. Aquest dijous ha estat a través de la seva número dos al Parlament, Anna Grau, que en una interpel·lació al Govern ha tractat de deixar per terra la professionalitat de TV3 i Catalunya Ràdio.

"L'altre dia vaig assistir a la meva primera sessió de control a la CCMA i la cosa està pitjor del que pensava", ha començat Grau. "Els mitjans públics queden retratats per les seves violacions del respecte a la pluralitat. Catalunya Ràdio i TV3 s'aferren a una audiència cada cop més minvada, desinformada i narcotitzada", ha continuat Grau.

 

La diputada del partit taronja ha carregat contra programes com el Polònia o El Búnquer i ha acusat els mitjans d'utilitzar l'humor com "una arma política contra els no independentistes". Grau ha assenyalat directament el col·laborador Jair Domínguez per haver dit 'puta Espanya', cosa per la qual s'ha mostrat escandalitzada.

Grau també s'ha referit al finançament de la CCMA i ha acusat la seva presidenta, Núria Llorach, d'haver-se vantat d'haver fet servir fons per a la Covid per salvar el Polònia. També ha blasmat els contractes de la Corporació a Mediapro. "És que no hi ha productores amb més bona reputació a Catalunya?", ha preguntat després d'exhibir una condemna contra l'empresa als Estats Units.

Finalment, Grau ha sentenciat que "els mitjans públics són una decepció periodística on prosperen els Tonis Solers i els Jairs Domínguez" en detriment dels "bons periodistes" i ha fet una crida a la resta de l'unionisme a posar-hi remei. "Necessitem fer neteja", ha instat.

La resposta de Vilagrà

Tot i el to sarcàstic i agressiu de Grau, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s'ha mostrat tranquil·la en la seva rèplica. Abans d'entrar en detall, la republicana ha estat molt clara: "Per més que el vagin repetint, el seu discurs ja no se'l creu ningú. I així es veu amb el poc suport electoral que han rebut".

Vilagrà ha defensat la integritat de la CCMA i ha recordat que aquesta va ser creada després d'un consens unànime al Parlament. "Els mitjans públics sempre han estat sotmesos a una gran exigència perquè compleixin la seva missió de servei públic: potenciar la cultura, la llengua i la indústria audiovisual", ha apuntat.

La consellera també ha desmentit que s'hagin fet servir fons de la Covid per rescatar programes, sinó que s'han utilitzat per protegir els treballadors. Finalment, Vilagrà ha reiterat la confiança del Govern en la tasca de la Corporació posant d'exemple els èxits de La Marató i fiant la continuïtat de la tasca dels mitjans públics a l'esperit "crític" de la societat.