Francisco Granados, conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid fins al 2011, va enviar aquest 13 de març des de la presó madrilenya de Estremera una carta dirigida a l’expresidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, on li demana que desmenteixi públicament que existís “finançament il·legal del PP de Madrid” en el marc de la trama Púnica.

Granados destaca, en una carta de sis folis, que les últimes informacions sobre el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid són una enorme “falsedat”. “Simplement és mentida, els madrilenys en general i els afiliats al PP en particular necessiten que tu els ho diguis. Que es digui qui, quant, quan i com s’ha desviat aquells diners i quines proves hi ha al respecte”, continua.

Segons explica Granados en la carta, publicada per OKdiario, quan Aguirre va decidir dimitir ho va atribuir a un error ‘in vigilando’. “Significava això que admeties que, amb tu com a presidenta, podria haver hagut finançament il·legal, però que en tot cas, tu no te'n vas assabentar? Vull pensar que no, però el fet es que mai ho has aclarit i aquest dubte ha quedat a l’ambient”.

I afegeix: “Absolutament res, ni en el partit, ni en el govern, s’ha fet mai sense que tu ho ordenessis o, almenys, hi donessis el vistiplau. Per això em va sorprendre la falta de ‘in vigilando’ en comptes de proclamar la veritat, que sota el teu mandat el finançament sempre s’ha ajustat a la Llei”.

Sobre la seva situació personal, que compleix ja dos anys i mig de presó preventiva, Granados assegura que mai “ha posat la mà a la caixa” i manté que és “innocent”. “Com que em coneixes bé, saps que lluitaré fins al final”, escriu.

Granados, que va ser detingut a finals de 2014 en el marc de la trama Púnica, li retreu a l’ex Presidenta que “no respectés la seva presumpció d’innocència” i assegura que seguirà “lluitant per tots els madrilenys que van dipositar la confiança en mi”.

“De totes les declaracions de companys de partit, reconec que les teves són les que més mal em van fer”, diu la carta. “Pràcticament tot el que sé de política ho vaig aprendre de tu i sempre t'he estat agraït”.