L'expectació és molt gran en aquests moments a la Universitat de Copenhaguen on el president català, Carles Puigdemont, ha de participar a primera hora de la tarda en un debat mentre que la Fiscalia ha demanat ja reactivar l'euroordre de detenció i la decisió segueix pendent de la resposta del jutge.

L’acte ha estat organitzat pel departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Copenhaguen sota el títol Catalunya i Europa en una cruïlla per a la democràcia? i s'ha convertit en la primera sortida de Puigdemont del territori belga des que el jutge va decidir retirar l'euroordre que havia emès davant la sospita que la Justícia belga no l'acceptaria tal com se li havia reclamat.

Puigdemont ha arribat un quart de nou a Copenhaguen procedent de Brussel·les en un vol de Ryanair i no ha fet cap mena de declaració tot i que hi havia un núvol de periodistes esperant la seva arribada.

La sala, amb cabuda per a més de 250 persones apareix ja plena, la major part, periodistes.

Però també catalans que viuen a Brussel·les, com la Irene, que treballa a una empresa farmacèutica, i l'Anna, que treballa a la universitat, i que han vingut amb una estelada.

O l'Ana, que ha arribat amb una bandera espanyola i expressa el seu rebuig al procés.