El Govern ha decidit "reiniciar" el procediment que ha de permetre la votació electrònica dels catalans residents a l'estranger i ha aprovat aquest dimarts el projecte de llei per regular aquest procediment de sufragi, segons ha explicat el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall.

El conseller ha subratllat que amb aquest projecte es recupera la iniciativa posada en marxa per l'anterior executiu i interrompuda per la suspensió de l'autogovern amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. "Es reprèn exactament en les mateixes condicions", ha assegurat Maragall, que ha recordat que el text compta ja amb l'informe del Consell de Garanties Estatutàries.

Aquesta modalitat de votació es podrà aplicar a les eleccions al Parlament i a altres processos electorals i instruments de consulta popular convocats per la Generalitat. Per prosperar necessitarà una majoria qualificada del Parlament, tot i que, el conseller s'ha mostrat convençut que el projecte podrà prosperar davant la conveniència de garantir el vot dels catalans que viuen a l'exterior.

El conseller ha assegurat que tan bon s'aprovi el text s'haurà de poder aplicar.

El procediment que contempla el projecte es dirigeix a les persones inscrites al Cens Electoral dels Residents Absents (CERA) i, per votar, l'elector rebrà les credencials necessàries a la seva adreça electrònica i al dispositiu mòbil. En el moment de votar, haurà d'adjuntar el fitxer de la imatge d'un document d'identificació. Totes les fases d'aquest procés seran xifrades.