El Govern ha fet una crida perquè es deixi els experts i especialistes que assessoren els executius al marge de la batalla política i les crítiques partidistes. "Demanem que els experts que ajuden el Govern puguin treballar lliurement i amb mínima pressió", ha reclamat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que ha subratllat la "feina importantíssima" que despleguen aquests professionals.

La consellera no s'ha volgut referir a cap científic concret, però aquesta crida es produeix després de les crítiques que ha rebut l'epidemiòleg Oriol Mitjà tant des del govern espanyol com des dels partits.

"Adrecem les crítiques a qui s'han d'adreçar i deixem als científics fer la seva feina", ha reclamat.

Budó ha subratllat que la voluntat d'aquests especialistes és ajudar i ha insistit que cal que treballin en les millors condicions i amb les mínimes pressions, per la qual cosa "no és acceptable que per tal de criticar un govern es faci a través de crítiques als experts que l'assessoren".

D'altra banda, la consellera ha explicat que des del gabinet de Pedro Sánchez no s'ha contactat amb el Govern per tenir una reunió per a l'impuls dels nous pactes de la Moncloa que ha anunciat el president espanyol.