El govern de Pedro Sánchez ha evitat valorar la retirada d'euroordres per part del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. La portaveu de l'executiu central Isabel Celáa així ho ha respost als periodistes en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres. "Respectem l'autonomia i l'independència judicial" ha dit, després d'insistir que no opinaria sobre el fet. 

La qüestió és que la decisió de Llarena -que es fa extensible a la resta de polítics catalans que estan a Bèlgica, Suïssa o Escòcia- arriba després que la justícia alemanya es negués a extradir Carles Puigdemont per rebel·lió, i només s'obrís a fer-ho per malversació. "De vegades hi ha discrepàncies entre àmbits judicials, però no hi volem entrar" ha insistit sobre la comparació entre Espanya i Alemanya. Ara bé, ha considerat que no quedaria "danyada" la Justícia espanyola. 

Així les coses, part de l'independentisme ha interpretat la decisió de la justícia internacional com una refutació de les tesis del Suprem sobre l'1-O, cosa que ha atiat el malestar d'alguns dirigents del procés i del govern català.