La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat per carta reunions amb la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i també amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, per aclarir els dubtes que encara hi ha sobre l'atemptat del 17-A. La petició arriba després de les noves informacions revelades pel diari Público sobre les relacions entre el CNI i Es Satty.

Budó també demana que l'executiu espanyol doni suport a la creació d'una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats, que va ser vetada, i que facin arribar "instruccions als diversos representants de les institucions espanyoles" perquè assisteixin a la que ja hi ha al Parlament. La consellera considera que l'executiu de Pedro Sánchez hauria de donar explicacions davant l'"alarma social generada" i considera que en democràcia el "dret a la veritat" és "irrenunciable". 

Concretament, el Govern demana: "Concretar una reunió, amb el format que designeu, per informar i donar les explicacions que considereu, i que serveixin per aturar aquesta situació i, en la mesura d'allò possible, acabar amb l'alarma social generada". Budó defensa el compromís de l'executiu català amb "la transparència i el rigor" i li demana als ministres de Sánchez que facin el mateix, especialment, "en honor a les víctimes i respecte a les seves famílies".

En la carta, la consellera també remarca la tasca del conseller Joaquim Forn i del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que assegura que "va possibilitar la reducció dels terroristes i la posada a disposició del jutge de totes les proves recollides". 

La demanda del Govern arriba després de la publicació durant els últims tres dies de noves informacions que apunten que el CNI va mantenir el cervell dels atemptats com a confident fins un dia abans de l'atemptat i que tenia els telèfons punxats de tots els atacants. De moment, el govern espanyol ha defugit donar explicacions.