Amb Josep Borrell fora del ministeri d'Exteriors i en plena nova etapa de les relacions entre la Generalitat i l'Estat, el govern català ha aprovat aquest dimecres reactivar l'obertura de les delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia. Tres òrgans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre de manera cautelar a instàncies del ministeri que capitanejava Borrell. L'executiu confia que aquesta vegada no hi haurà impugnacions per part de Moncloa. 

Així ho ha expressat la portaveu i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al consell executiu. El Govern ha refet els decrets reguladors d'aquestes tres delegacions que en el seu dia va tombar la justícia i n'ha actualitzat les funcions. D'aquesta manera, les oficines i els seus delegats, que van ser nomenats ja fa tres mesos, podran tornar a treballar. 

L'objectiu del Govern, segons ha explicat Budó, és seguir "projectant Catalunya al món", "com fan altres comunitats autònomes". De mica en mica, l'executiu refà la seva estructura després que l'aplicació del 155 ara fa dos anys arrasés, entre d'altres, tot el que tenia a veure amb el desplegament a l'exterior. Ja al setembre va fer el mateix amb les delegacions del Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Itàlia, Suïssa, França i els Estats Units.