El govern de Mariano Rajoy va rebre un pen drive amb informació robada a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. Així ho ha explicat el comissari Enrique García Castaño en la seva declaració a l'Audiència Nacional aquest dimarts, on ha assegurat que va ser ell mateix qui el va lliurar a l'exnúmero dos d'Interior, Francisco Martínez.

L'USB el va robar en el marc del dispositiu Kitchen, quan era cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) i investigava el finançament irregular dels populars. Amb la col·laboració del xòfer de Bárcenas, García Castaño va aconseguir sostraerle informació personal i, segons diu, la va lliurar a Interior.

Tanmateix, segons ha infromat El Independiente, des del Ministeri s'ha desmentit i s'ha reiterat que no s'ha participat en "cap il·legalitat" i han totalment negat els fets.

Dos agents tindran la clau de la veritat

Les versions contràries de García Castaño i Francisco Martínez, finalment, podrien aclarir-se, ja que el comissari també ha confessat que el dia que va transferir la informació anava acompanyat de dos agents més i n'ha revelat la identitat. Per això, és possible que l'Audiència citi els dos policies a declarar en una peça secreta perquè expliquin què va succeir.

García Castaño també ha afirmat que va entrar sense ordre judicial en un local de l'esposa de Bárcenas per robar informació.

Ara, el jutge haurà de decidir si cita o no a l'exnúmerodos d'Interior, Francisco Martínez, en qualitat d'investigat per aclarir els fets. De moment, no s'ha fet perquè el tribunal ha considerat que no hi havia prou indicis, però amb aquesta declaració s'obre un nou interrogant sobre el paper de Martinez a l'operatiu.