El Govern plantejarà als sindicats dedicar els fons addicionals de l'increment salarial amb el personal públic previstos per a aquest any i els que estaven pendents de l'any passat a una retribució extraordinària per als professionals que lluiten contra el coronavirus.

Així ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en la compareixença telemàtica que ha fet aquest dilluns al Parlament, en què ha informat sobre les mesures que ha dut a terme el seu Departament per fer front a la pandèmia.

Els fons anunciats sumen un total de 30 milions d'euros que el conseller vol portar a negociació en la propera Taula General dels Empleats Públics de la Generalitat, i són de caràcter finalista, destinat a cobrir mesures específiques, per la que no es poden destinar amb caràcter general a tot el món.

Aquests fons sumen un 0'55% d'increment addicional provinent del 0'25% pendent de 2019 i el 0'3% d'increment addicional de 2020, que està pendent de negociar amb els representants de les organitzacions sindicals, ha informat la conselleria en un comunicat.

En la compareixença, Puigneró també ha anunciat que ha proposat a l'Administració General de l'Estat (AGE) que accepti el certificat d'identitat digital que impulsa el Govern, l'idCAT, per a realitzar tràmits en línia a la seu electrònica de la mateixa manera que es fa amb el certificat Cl@ve PIN.