La consellera de Presidència, Neus Munté, considera "del tot ideològica" la segona querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i part de la Mesa, que avui el TSJC ha admès a tràmit. "El que representa no és altra cosa que la persecució de maneres de pensar, d'ideologies. Això ho considerem des del Govern molt i molt greu", ha advertit.

La sala civil i penal del TSJC ha decidit avui admetre a tràmit aquesta segona querella per l'aprovació de dues resolucions sobre el referèndum independentista i acumular-la a la primera presentada contra Forcadell per haver permès la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent.

Així mateix, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la portaveu ha expressat un cert mea culpa davant la seva intervenció de dimarts passat quan va voler desmentir la trobada entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont a la Moncloa, que poc després es va confirmar.

"Em podria haver explicat millor i haver estat més encertada, en el sentit de dir que l'agenda pública és pública, com el seu nom indica, i aquesta agenda pública és la que nosaltres expliquem", ha argumentat. Segons la consellera, hi ha fets que formen part d'una agenda privada, que "s'emmarquen en el terreny de la discreció" i aquesta discreció en política i en un moment excepcional "és un valor".

En qualsevol cas, ha insistit que no hi ha cap negociació amb el govern de Mariano Rajoy i que la trobada pendent amb l'executiu espanyol no s'ha produït.

Munté ha estat interrogada també sobre el judici pel cas Millet que comença demà al TSJC, davant el qual ha expressat el desig del Govern "que es produeixi amb el màxim de garanties i amb la major agilitat per part de l'administració de Justícia, en aquest com en altres casos".

Pel que fa la proposta de reforma del reglament del Parlament per tal d'agilitzar la llei de desconnexió, ha volgut desmarcar els dos fets i ha assegurat que es tracta d'una reforma global i que "forma part de la dinàmica dels debats pròpies de la Cambra". "La reforma d'un reglament es fa pensant en el dia a dia i en moltes dinàmiques, no en una única tramitació", ha assegurat.