El Govern obre aquesta setmana la ronda de reunions amb els grups parlamentaris per abordar la negociació dels pressupostos de l'any vinent. Tot i que l'executiu insisteix en la voluntat de mantenir els contactes en secret, Junts ha fet saber que aquesta tarda tindrà la primera trobada. La portaveu ha insistit que la intenció és tancar l'acord per als nous comptes amb Junts, comuns i la CUP, que descriu com els socis prioritaris. Això no obstant, l'executiu també abordarà els nous comptes amb el PSC.

A la reunió hi participaran per part del Govern la consellera d'Economia, Natàlia Mas, i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i se celebrarà al Palau de la Generalitat. El Govern insisteix a mantenir la pressió damunt de Junts, als quals emplaça públicament a un "exercici de responsabilitat", per tirar endavant el projecte que va posar en marxa el conseller Jaume Giró.

PSC: ni sí ni no

De moment, el "màxim esforç" de l'executiu se centrarà en el que ERC considera com a "socis prioritaris", però també s'ha convocat a les converses el PSC, tot i que el Govern evitar tant assenyalar com descartar els socialistes com un soci possible per aprovar els comptes.

Aquesta nova ronda es produeix, amb posterioritat a una primera roda de contactes que el president, Pere Aragonès, va mantenir amb aquests grups després de la sortida de Junts del Govern.

La portaveu ha estat també interrogada sobre els contactes entre el president Carles Puigdemont i el Govern de Pedro Sánchez, als quals va al·ludir el mateix Puigdemont en una carta que va fer pública amb motiu del cinquè aniversari de l'exili. "El Govern no té coneixement d'aquest tema i no té res a afegir", ha assegurat Plaja, que ha recordat que "pel president Puigdemont decideix el propi president Puigdemont i el Govern no pot fer més que respectar-ho". 

Per aquesta raó, s'ha limitat a insistir que el Govern "no busca mai cap solució personal", sinó un "procés de desjudicialització que busca solucions per a tothom".

En relació a les declaracions del conseller Joaquim Nadal en què qüestionava Puigdemont i assenyalava l'Estatut del 2006 com a referent, la portaveu ha puntualitzat que "l'Estatut és una pantalla passada, no contemplada per aquest govern". "No ens hi emmirallem en cap cas. El Govern treballa perquè Catalunya pugui tornar a decidir en un referèndum quin és el futur de Catalunya", ha puntualitzat.

A preguntes dels periodistes, Plaja ha admès que el Govern manté oberta l'aposta pels Jocs d'Hivern en solitari i també l'oficina específica que es va posar en marxa. Amb tot, ha puntualitzat que no representa cap cost per al govern. "No s'ha contractat ningú més per aquesta oficina. Mònica Bosch continua treballant per a la consellera de Presidència, en qüestions transversals, com la Copa Amèrica, potenciar esports de neu o tot allò que té a veure amb tema olímpic".