El Govern veu amb bons ulls que els ajuntaments catalans puguin cobrar algunes de les multes que es derivin de les més de 120.000 denúncies interposades pels Mossos d'Esquadra i les policies locals a persones que s'han saltat les restriccions de l'estat d'alarma pel coronavirus.

Així ho han indicat fonts de la Conselleria d'Interior, que han reconegut que estan reestudiant la manera de tramitar les més de 120.000 denúncies interposades en només dos mesos per saltar-se les restriccions del confinament, una xifra que gairebé quadruplica l'habitual de denúncies administratives que s'imposen al llarg d'un any.

En el departament que dirigeix el conseller Miquel Buch consideren lògic que una part de recaptació de les multes que s'acabin imposant per saltar-se el confinament vagin a parar a les arques municipals, cosa que plantejaran a la taula que comparteixen amb els ajuntaments per avaluar el procés de la desescalada pel coronavirus.

De les més de 120.000 denúncies imposades fins al moment, un 60% les han aixecat els Mossos d'Esquadra i el 40% restant les policies locals.

Un cop feta la denúncia, el tràmit administratiu fins a interposar la multa va a càrrec de la Conselleria d'Interior, que ara està estudiant com gestionar una allau tan elevada d'expedients en tan poc temps, reclutant personal d'altres àrees del departament per poder-les gestionar perquè cap es quedi al calaix.

En aquest sentit, les fonts d'Interior han insistit que seria una falta de respecte per a la gent que ha complert amb el confinament que les denúncies interposades als que se l'han saltat quedessin en res.

Per això, també afirmen que estan preparats per a una possible allau d'al·legacions, ja que són conscients que hi haurà bufets que s'organitzaran per intentar aturar el tràmit administratiu mitjançant recursos i al·legacions.