Nou impuls del Govern en acció exterior. Després de la reobertura de les principals delegacions de la Generalitat a Europa, i també la dels Estats Units, ara des de la conselleria que dirigeix Alfred Bosch es preparen per encarar una nova fase: la intensificació de la presència fora del continent amb més  viatges i l'obertura de noves seus en punts estratègics. 

En les properes setmanes el conseller presentarà el nou pla estratègic del departament i anunciarà el calendari concret i àrees on s'instal·laran les noves seus. Així ho han avançat fonts del departament que, tot i no concretar quantes seran ni en quins països, sí que s'ha apuntat que tindran especial atenció amb Àsia -Xina i Japó- i Centre Amèrica -on Mèxic hi podria tenir un paper destacat-.

A l'espera de l'aprovació de la reobertura de seus per part del Consell Executiu, el conseller començarà ja aquest cap de setmana amb una nova ronda de viatges per les principals capitals internacionals per tal de fer contactes i millorar les relacions. 

De fet, aquest mateix dissabte viatjarà a Mèxic i, una setmana més tard, serà el torn de Washington. La idea del conseller, segons les mateixes fonts, és fer un 'tour' de "cinc mesos, cinc continents", similar al que va fer a principis del seu mandat, quan va visitar "set capitals europees, en set setmanes".